Fotos

 
     
  26 juli 2017: Buurtfeest Tomorrowland
Tomorrowland, het festival in de Schorre (Boom) waar zoveel over te doen is, maar voor onze bewoners alleen maar een woord was. Tot woensdag 26 juli. Het buurtfeest van Tomorrowland verwelkomde ook enkele van onze Familiehof bewoners en hun familie.
We werden hartelijk verwelkomd om daarna een rondleiding te krijgen van podium naar podium. Een sprookje komt tot leven. Zo prachtig zijn alle podia. Na de rondleiding konden we ook genieten van de drankjes en lekkernijen die de kraampjes ons daar aanboden. Er was ook meer dan voldoende animatie voorzien, waar onze hele groep maar al te graag aan mee deed. Het was een prachtige namiddag en we kijken nu alvast uit naar volgend jaar.
     
  6 juli 2017: Zomerfeest
Nu de zomervakantie goed van start is gegaan, werd het weer hoog tijd voor onze jaarlijkse editie van het zomerfeest. Terwijl op de achtergrond sfeervolle vakantiemuziek ons zachtjes deed wegmijmeren, konden we genieten van een glaasje sangria, frisse fruitspiesjes en een lekker verkoelend ijsje.
     
  27 juni en 10 juli 2017: Mosselen eten op St. Anneke
Op 27 juni was het de eerste keer dit jaar dat we nog een keertje ons buikje gingen rondeten in restaurant 'De Zeester' op St. Anneke. We hadden geen fantastisch weer maar dat heeft ons niet tegengehouden om ervan te genieten. En de mosselen waren fantastisch lekker! Ook op 10 juli hebben onze bewoners weer mogen smullen van overheerlijke mosselen.
     
  15 juni, 4 juli en 25 juli 2017: uitstap Blankenberge
Eens in Blankenberge aangekomen, besloten we eerst even rond te kuieren op de dijk. Met de wind in onze haren en het zonnetje op onze snoet, genoten we van het mooie uitzicht op de zee. Na een verfrissing op een terrasje was het al gauw tijd voor onze lekkere lunch bij Belgium Pier. Na de koffie en de thee kuierden we gezellig door de winkelstraten en vergaten we zeker niet even binnen te springen bij 'Moeder Babelutte'. Tot slot aten we nog een lekker ijsje voor we huiswaarts keerden. Het was keer op keer een geslaagde uitstap naar de zee dus!
     
  16 en 23 mei 2017: uitstap sporthal Schelle en Niel
Wat een heerlijk weertje was het toch. We hebben er dan ook maar meteen van geprofiteerd om eens gezellig weg te gaan. Met enkele bewoners van de leefruimte gingen we naar de sporthal in Niel om eens 'een terraske te doen'. Ons verfrissen deden
we met een lekker ijsje.
Iets later op de maand was het de beurt aan de sporthal van Schelle. Er stonden al verschillende bewoners te popelen om mee te gaan! Het werd wederom een erg gezellige namiddag.
     
  26 april 2017: Valpreventiespel
Onze bewoners speelden het spel “ Blijf in balans” naar aanleiding van de valpreventieweek. Tijdens het spel, dat op ons woonzorgcentrum gebaseerd is, krijgen de deelnemers doe-opdrachten en kennisvragen over de veiligheid in huis en wat ze kunnen doen om hun valrisico te beperken.
     
  21 april 2017: Fleurs Des Dames
Het kasteel van Hingene organiseerde 4 dagen lang een bloemententoonstelling. Op vrijdag 21 april gingen wij met enkele van onze bewoners naar 'Fleurs des Dames', een tentoonstelling die het kasteel in een prachtige bloemenweelde hulde.
We hebben genoten van enkele prachtige bloemstukken in een mooie setting. Toch was het vooral de gezellige groepssfeer die we zullen onthouden.
Ondanks dat de organisatie had beloofd dat alles rolstoeltoegankelijk was, werden we hier een beetje in teleurgesteld.
Het was een heel gedoe om alles makkelijk te bereiken, maar we hebben een enorm fijne namiddag gehad en dat is toch het voornaamste.
     
  5 april 2017: Jaarfeest samana
Ook dit jaar werden we uitgenodigd op het jaarfeest van Samana. Op 4 april organiseerden zij een gezellig feest met lekker eten en veel ambiance. Het feest begon met een lekker 3-gangenmenu.
Vervolgens was het tijd voor plezier. Paul Bruna, zanger van dienst, zorgde er dan ook voor dat de sfeer er meteen in zat. Sommigen waagden zich zelfs aan een dansje, anderen deden dan weer eens gek en liepen mee de polonaise. Moe maar voldaan keerden we
tenslotte weer huiswaarts. Het was weer een geslaagde editie van het jaarfeest.
     
 

14 maart 2017 : Vaderdag
Wij hebben onze mannen daarom uitgenodigd om maandag 20 maart even enkel onder de mannen samen te zijn.
Zij werden extra verwend. Er werd een James Bond film gespeeld en de nodige hapjes werden voorzien.
In de loop van de vorige week werden onze mannen door het animatieteam gefotografeerd van hun beste kant (lees: om ter zotst).
Deze mooie foto kregen zij dan ook nog mee als kleine attentie en herinnering aan deze fijne Vaderdag samenkomst.

     
  15 – 28 februari 2017: De Tovertafel
De Tovertafel Original is een speels product voor ouderen.
Interactieve spelen bestaand uit lichtprojecties op tafel, reageren op
Handen, armbewegingen en stimuleren de ouderen zowel in fysieke
activiteit als sociale interactie. We huurden deze tafel voor 2 weken en
hebben het dan ook zoveel mogelijk getest op onze bewoners. Iedereen was wild enthousiast!
     
  24 februari: Verjaardagsfeest carnaval
Hoe kan je carnaval beter vieren dan met verkleedkostuums, leuke muziek en een lekkere smoutebol!
Er werd veel gelachen en gesmuld! Eens zot doen is altijd leuk!
We hebben ineens van de gelegenheid gebruik gemaakt om onze jarige bewoners in de bloemetjes te zetten.
     
  16 februari 2017: Valentijnmodeshow
Het moment suprême van onze liefdesweek brak in de namiddag van donderdag 16 februari dan eindelijk aan.
Alle voorbereidingen werden getroffen voor een groots trouwfeest.
De zaal werd versierd, de bruidstaart werd gemaakt, de muziek nog een laatste keer gecheckt en onze kersverse, zenuwachtige bruidjes werden in allerijl klaargestoomd voor de spetterende modeshow.
Onder begeleiding van muziek en tekst zette het eerste bruidje haar beste beentje voor op de catwalk.
Van toen af aan konden alle aanwezigen genieten van een
spetterend gala aan trouwkledij van de jaren '50 tot nu.
Hieronder enkele sfeerbeelden van deze romantische namiddag
     
  21 December 2016: kerstmarkt WZC Familiehof
Al van 's morgens vroeg was iedereen druk in de weer om alles tijdig klaar te hebben voor de kerstmarkt. Het is dan ook het mooiste feest van het jaar!
Ook dit jaar mochten we enorm veel volk welkom heten, er werd genoten van al dat lekkers, er werd gepraat en gelachen!
Dank u aan iedereen die ons geholpen heeft, dank u aan iedereen die
aanwezig was op onze kerstmarkt!
     
  14 December 2016: Kerstfeest ziekenzorg
Ook dit jaar zat er veel volk in de cafetaria te wachten op de komst van Sinterklaas en Zwarte Piet. Het is altijd leuk om te horen wat hij over ieder van ons te zeggen heeft!
     
  6 December 2016: Sinterklaas
Ook dit jaar zat er veel volk in de cafetaria te wachten op de komst van Sinterklaas en Zwarte Piet. Het is altijd leuk om te horen wat hij over ieder van ons te zeggen heeft!
     
  23 November 2016: Brouwerij De Konick
Proost! Het Bolleke Koninck is niet voor niets een belangrijk begrip binnen de provincie Antwerpen. Daarom besloten wij om hun brouwerij eens te bezoeken.
We leerden veel bij over het proces van het bierbrouwen, maakten kennis met de verschillende eigenaars van de brouwerij en kwamen zelfs (letterlijk) terecht in het befaamde glas van het Bolleke Koninck. Nadien proefden we nog van 3 lekkere biertjes van brouwerij De Koninck.
     
 

3-10 Oktober 2016: Fata Morgana
In de maand oktober werd ons woonzorgcentrum uitgedaagd door de directeur om 5 opdrachten tot een goed einde te brengen en zo een 5-sterren woonzorgcentrum te worden. Het personeel, de bewoners, vrienden en kennissen hebben enkele weken lang hun uiterste best gedaan de 5 doelen te behalen. Tijdens de slotshow werd er tenslotte bekend gemaakt of alle doelen behaald werden.
Ter herinnering nog even de 5 opdrachten op een rijtje:

  • 500 likes halen op Facebook
  • Samen een breiwerk maken van 10m lang en 5cm breed
  • Samen 3.500.000 stappen zetten
  • Samen de rollators en rolstoelen versieren
  • Een buffet organiseren van minstens 15 verschillende desserten tijdens het slotfeest

Tijdens het slotfeest was de spanning te snijden. Door al onze inzet behaalden we ruimschoots 4 doelen (we kwamen een aantal stappen te kort voor de vijfde ster). Vanaf toen werden we dus een 4-sterren woonzorgcentrum

     
  27 September 2016: Houden Van
Het is jammer genoeg de laatste keer dat "Griffelrock" of "Houden
Van" georganiseerd wordt en daar moesten we dus bij zijn. Dit jaar
kwam Mieke optreden, de Nijghse vrouwen, Vader Abraham,
Nicole&Hugo, Bart Herman en Marc Dex. Er is meer dan genoten van al dat zangtalent!
     
  Donderdag 25 augustus: Dansnamiddag voor senioren
Bloedheet was het die dag! Maar toch gingen we met een 25tal
residenten richting de voetbalpleinen van Schelle, daar kon je ons terug vinden in de kantine. DJ Hubert, gekend als platenspeler bij Radio Minerva, zette er zijn beste beentje voor. Deze keer was ook zijn schoonzoon meegekomen die een fantastische stem had en voor ons live kwam zingen. Ook kwam het iets exotischere genre aan bod. Zo had je vier panfluitspeler uit Bolivië die ons kwamen onderdompelen in hun muziek en cultuur. Het was alom weer een zeer geslaagde editie en we hopen er volgend jaar weer bij te kunnen zijn.
     
  12 Augustus 2016: optreden Moederdag
Ook dit jaar ging Moederdag niet onopgemerkt voorbij binnen WZC Familiehof. Zo kon iedereen genieten van een spetterend optreden van zanger Frans, die met zijn muzikaal zangtalent ons een gezellige namiddag bezorgde. Verder werden ook al onze moedertjes nog eens extra in de bloemetjes gezet met een zelfgemaakt en lekker cadeautje. Lang leve moeder!
     
  7 Juli 2016: Zomerfeest
Om de zomer goed in te zetten, organiseerden wij een zomerfeest.
De cafetaria werd omgetoverd tot een exotisch paradijs met palmbomen, een zwembad en bootjes. De residenten en hun familie konden komen genieten van zomerse cocktails en fruitsatés. Op de achtergrond werd er zwoele muziek gespeeld zodat iedereen kon wegdromen naar verre oorden. Wij willen uiteraard iedereen bedanken die aanwezig was. Het was vast en zeker een geslaagde namiddag.
     
  Juni – juli – september 2016: uitstap naar Blankenberge
Eindelijk was het zover! De uitstap naar de zee. 'S morgens zijn we al om 8u30 vertrokken met enkele residenten en hun familie naar Blankenberge. Na anderhalf uur rijden kwamen we aan. We zijn meteen naar de dijk getrokken om daar eventjes te gaan wandelen alvorens te gaan eten in de Belgium Pier. Hier hebben we een dagmenu gegeten met zicht op zee. Nadien zijn we naar de winkelstraat getrokken om daar nog zeker even te stoppen bij Moeder Babbelutte. Dan nog een lekker ijsje gegeten en nadien terug richting huis. Moe maar voldaan! Wat een top dag!
     
 

Donderdag 26 en vrijdag 27 mei: Bezoek leerlingen Olvi
Als voorbereiding op hun stage volgend jaar hadden de leerlingen graag eens meegewerkt in ons rusthuis.

Donderdag kregen de leerlingen eerst een rondleiding in het woonzorgcentrum. Nadien kreeg elke leerling een taak toebedeeld en gingen ze aan het werk in de animatie, de logistiek of het onderhoud. In de namiddag verzorgden de leerlingen een lekker pannenkoekenfestijn in de leefruimte.

Ook vrijdag gingen de leerlingen opnieuw aan de slag. 's Morgens hielpen ze mee bij het ontbijt. Na het ontbijt gingen enkele leerlingen mee op uitstap naar de markt, de anderen bleven in het rusthuis om het sjoelen te begeleiden in de leefruimte.
In de namiddag gingen we met z'n allen gezellig wandelen.

     
  6 april 2016: jaarfeest ziekenzorg
Met liefst 25 residenten trokken we naar de parochiezaal de Mikman, het feest werd voorafgegaan door een misviering en een ziekenzalving voor diegene die dit wensten.
Op het jaarfeest zelf kregen we een heerlijke middagmaal gevolgd door een muzikaal optreden. En bij enkele onder ons werden de beentjes al gauw los gezwierd.
     
  16 maart 2016: Sporthal Niel
Met onze residenten van de leefruimte maken we regelmatig een wandeling naar de Sporthal van Niel. Deze keer hadden we een extra goede reden om naar de Sporthal te gaan, Maria haar verjaardag! Haar dochter had een fantastische taart voor haar besteld waar als onze andere bewoners ook van konden genieten! Het werd een fantastische namiddag.
     
  24 februari 2016: Playbackshow
Om het verjaardagsfeest deze maand een vrolijke noot te geven, organiseerden we met het ganse team van Familiehof en met enkele vrijwilligers een playbackshow. Een 2 uur durend amusement met zang, dans en moppen.
     
  26 januari 2016: verjaardagsfeest
Op het einde van iedere maand vieren we onze jarigen en zo ook deze maand. Dit keer werd het feest opgevrolijkt met een karaoke.
     
  6 januari 2016: driekoningen
Naar jaarlijkse gewoonte krijgen we op 6 januari, driekoningen, bezoek van de kleuters van de Sint-Lutgardisschool (wijkschool). Zij zijn allemaal mooi uitgedost met kroon en ster en brengen ons hun driekoningenliedjes én hun nieuwjaarsbrief.
     
  4 december 2015: bezoek van Sinterklaas
Ook voor onze residenten is het altijd een blij weerzien met Sinterklaas. Hij komt hen uithoren over hoe het leven is in ons woonzorgcentrum en wat hier allemaal gebeurt. Dit jaar werd ook Francky, onze kinesist op de rooster gelegd. Wanneer het vraaguurtje voorbij was werden er liedjes gezongen en kregen onze residenten snoep en speculoos.
     
  3 december 2015: wafelenbak
Jeanne, de echtgenote van een van onze residenten, wilde graag voor de mensen van de leefruimte wafels bakken. Daar zeggen we natuurlijk geen NEE tegen. Ze bracht nog wat helpende handen mee en bakte overheerlijke wafels. Er werden duimen en vingers afgelikt!
     
  19 november 2015: Tai chi
Wekelijks, op donderdagnamiddag, kunnen onze residenten deelnemen aan Tai chi. Deze les wordt gegeven door een van de kinesisten. Het is een initiatief van onze werkgroep valpreventie.
Het is wetenschappelijk bewezen dat Tai chi het valrisico bij ouderen beperkt, het verbetert de balans, het stimuleert de residenten om te bewegen in groep en het heeft positieve lichamelijke effecten.
     
  21 oktober 2015: bezoek aan de brouwerij van Elixir d’Anvers
We vertrokken met een aantal bewoners, familieleden en vrijwilligers naar de Antwerpen om een bezoek te brengen aan de brouwerij van Elixir d’Anvers.
Daar stond een gids ons op te wachten om een rondleiding te geven doorheen de brouwerij. Na het informatieve gedeelte volgde uiteraard een proefronde van de verschillende producten op basis van Elixir d’Anvers. Tevreden, en een paar flessen Elixir rijker, vertrokken we terug richting huis.
     
  24 september 2015: dansnamiddag Schelle Sport
De Seniorenraad van Schelle organiseerde op 24 september een dansnamiddag in de cafetaria van Schelle Sport. Daar waren onze residenten natuurlijk voor te vinden. Er werd veel gelachen maar vooral veel gedanst! De reacties waren dan ook positief! Wij hopen alvast op een tweede editie.
     
  Vlaamse kermis: woensdag 19 augustus 2015
We halen de sjoelbak naar boven, we zetten de kegels klaar en maken er een Vlaamse kermis van in de leefruimte.
Terwijl onze bewoners voor de eerste plaats aan het strijden zijn, worden ze verwend met een zelfgemaakte suikerspin!
     
  Mosselen eten op Sint-Anneke: donderdag 23 juli 2015
In de maanden juli, augustus en september mogen ze ons jaarlijks in de Zeester verwachten. Dan gaan we mosselen eten en een wandeling maken op de dijk.
Gezelligheid troef!
     
  Uitstap naar Bar Laar: donderdag 16 juli 2015
Tijdens de zomervakantie wordt het Laarhof omgebouwd tot een leuk cafeetje met cocktails, hapjes, een springkasteel, optredens,…: Bar Laar! The place to be! En dat konden we niet aan onze neus laten voorbij gaan. Jammer dat het niet het hele jaar geopend is.
     
  Dinsdag 14 juli: Tour de France fête
Elke reden is goed genoeg om te feesten, ook de Tour de France.
We organiseerden een spel waarbij onze bewonerspunten konden verdienen in verschillende disciplines. Zo was er een quiz met vragen over de Tour, ze konden sjoelen en een kwartier fietsen. Als beloning kregen ze een gerechtje gebaseerd op de 3 bekendste tourtruien: de bolletjestrui (tomaat met mozzarella op een stokje), de gele trui (een stuk bananentaart) en tot slot de groene trui (een glaasje pisang orange).
     
  Donderdag 2 juli: Hittegolf
Bij wijze van verkoeling, hadden we tijdens de warme dagen een zwembadje op ons terras staan.
     
  Woensdag 24 juni: verwenontbijt
De bewoners die normaal ’s morgens op hun kamer ontbijten, worden 2 maal per jaar uitgenodigd voor een verwenontbijt.
Dan krijgen ze de kans om samen te eten met een 20-tal andere bewoners en krijgen ze van alles lekkers voorgeschoteld! Pure verwennerij!
     
  Donderdag 18 juni : zomerfeest
Om de start van de zomer te geven, organiseerden we een zomerfeest. We trakteerden onze bewoners op een cocktail of een glas sangria, nadien konden ze aanschuiven voor een coupe fraise met slagroom! Het werd een gezellige namiddag!
     
  Woensdag 17 juni : uitstap Sporthal Niel
De zon was van de partij dus konden we dit keer wel onze wandelschoenen aantrekken. We maakten een wandeling tot aan de sporthal van Niel. Daar konden we de kinderen lustig zien spelen in de nieuwe speeltuin terwijl wij aan het genieten waren van een lekkere pint én een stuk aardbeitaart! Beter kan niet hé!
     
  Dinsdag 16 juni: wafelenbak
Omdat er in ons woonzorgcentrum graag gesnoept wordt, hadden we een wafelenbak op onze planning gezet.
We hebben, na veel te veel deeg te maken, een ganse middag wafels gebakken MAAR ze waren overheerlijk.
     
  8-12 juni 2015 : Multicultiweek
Samen met onze collega’s hadden we een multiculturele week in elkaar gestoken. Iedere dag gingen we op reis naar een ander land. Telkens werd er iets gegeten/gedronken dat typisch was voor dit land.
Onze collega’s vertelden de bewoners over hun tradities, hun klederdracht, hun muziek,…kortom een week waarin we veel hebben bijgeleerd over elkaar.
     
  Donderdag 21 mei 2015: verjaardagsfeest
Op het einde van iedere maand vieren we onze jarigen en zo ook deze maand. We hadden voor de gelegenheid ZORA, onze zorgrobot, meegenomen om samen met haar bingo te spelen.
Het was een succes
     
  Woensdag 20 mei 2015 : pannenkoekennamiddag
Normaal stond er voor vandaag een wandeling op de planning maar de weergoden waren ons niet echt goed gezind. We moesten noodgedwongen binnenblijven! Als alternatief hebben we voor onze bewoners van de leefruimte pannenkoeken gebakken. En ze waren er blij mee!
     
  Donderdag 7 mei 2015: bezoek leerlingen Olvi-Boom
Bij wijze van kennismaking kregen we donderdag 7 mei 7 leerlingen van de middelbare school Olvi-Boom op bezoek. Zij wilden wel eens weten wat er op een dag gebeurt in ons woonzorgcentrum. Enkele van hen hebben samen met onze bewoners verse soep en een overheerlijke fruitsla gemaakt.
     
  8 april 2015: Jaarfeest ziekenzorg
Met liefst 23 residenten trokken we naar de parochiezaal de Mikman, het feest werd voorafgegaan door een misviering en een ziekenzalving voor diegene die dit wensten.
Op het jaarfeest zelf kregen we een heerlijke middagmaal gevolgd door een muzikaal optreden. En bij enkele onder ons werden de beentjes al gauw los gezwierd.
     
  5 april 2015: Paasbrunch
In de vroegere jaren, toen het woonzorgcentrum nog niet zo groot was als vandaag, organiseerden we jaarlijks een paasbrunch. Een dag waarop onze bewoners samen met hun familie konden genieten van een uitgebreid brunch.
Dit jaar kwam het idee weer ter sprake, al gauw stonden enkele collega's paraat om er een gezellige familiedag van te maken.
     
  19 maart 2015: bezoek Automuseum
Op Vaderdag eens op een andere manier te vieren, gingen we met onze mannen naar het automuseum te Brussel. Ze stonden te springen om te vertrekken en kregen de glimlach niet van hun gezicht.
     
  10 maart 2015: Seniorenfeest
Ons jaarlijkse afspraak in de Sporthal van Schelle was weer aangebroken. Op het seniorenfeest kunnen we steeds genieten van mooie muziek, leuke sfeer en een lekker stuk taart. En de gelukkigen onder ons gaan zelfs met een prijs naar huis.
     
  18 februari 2015: themaweek jaren 40 met barbiershop
De oude ambachten staan vandaag extra in de kijker in deze themaweek jaren’40. Er zijn 4 lokale kantklossters die hun werkjes presenteren en zelf ook kant klossen. De residenten zijn zeer nieuwsgierig en nemen hun tijd om het tafereel te aanschouwen. De mannen kunnen in de voormiddag genieten van een scheersessie zoals in de jaren 40. Met een kwast en een scheerstaaf. Ze blonken als nooit tevoren.
     
  11 februari 2015: Valentijnbrunch
Er wordt voor al onze residenten (en hun partners) een brunch georganiseerd. Iedereen mag aan het buffet aanschuiven van 9.30-12.30.
     
  20 januari 2015: Bloemschikken
We maken bloemstukken met onze dementerende bewoners om de leefruimte wat te verfraaien. We werken met zachte kleuren zodat we rust kunnen creëren.
     
  27 november 2014: Initiatie rollatordansen
Lies, onze stagiaire geeft een initiatie rollatordans. Samen met onze residenten en de tweede kleuterklas van de Sint-Lutgardisschool maken ze er een leuke activiteit van!
     
  18 september 2014: Uitstap naar Antwerpen
We wandelen in de buurt van de kathedraal, het stadhuis, de Groenplaats en de Oude Koornmarkt. De mensen genieten van de sfeer en drukte, op de Grote Markt staat er een
ambachtelijk marktje. We worden daar getrakteerd door een man met een orgel die samen met ons zingt en danst op liedjes uit de oude doos. Nadien genieten we nog van een drankje met ovenvers gebak op een gezellig terras vlak aan de kathedraal.
     
  Opendeurdag WZC Familiehof: 30 augustus 2014
Na een maandenlange voorbereiding was het op zaterdag 30 augustus 2014 zover. We organiseerden met het ganse team een opendeurdag. ’s Morgens was er de rommelmarkt, in de namiddag kon je genieten van een hamburger of een pak friet. Van een ijsje of een stukje taart. De kinderen konden zich dan weer uitleven bij de volksspelen, op het springkasteel of hun laten schminken bij de grimestand. Het was een geslaagd feest voor groot en klein.
     
  Dansoptreden danskamp Schelle: 8 augustus 2014
Jaarlijks krijgen we de primeur van het optreden van de jonge dansers die in de zomervakantie hebben deelgenomen aan een danskamp.
Een hele week hebben ze getraind en gestudeerd voor verschillende choreografieën. Op het einde van de week brengen ze dan een optreden voor hun ouders, kennissen,…MAAR voor dit plaatsvindt, komen ze hun dansjes bij ons in WZC Familiehof voorstellen. Elk jaar weer staan we ervan versteld wat ze na een week tot stand brengen.
Het doet ons deugd al die lachende gezichten te zien wanneer hun dans geslaagd is.
     
  Optreden zangkoor de Wielewaal: 31 juli 2014
Op donderdag 31 juli kregen we bezoek van het zangkoor van rusthuis Maria Boodschap te Niel. Het zangkoor kwam ons een namiddag brengen vol zang en amusement.
Onze bewoners vonden het gezellig om mee te zingen en om nadien nog eens een praatje te kunnen slaan met enkele oude bekenden.
     
  Uitstap Scherpenstein: juni 2014
Gelukkig was het mooi weer en konden we met onze bewoners, familieleden en enkele vrijwilligers iets gaan drinken in Taverne Scherpenstein aan het park van Schelle. Gezelligheid troef.
     
  Modeweek 19-23 mei 2014
Mode zoals in de jaren 50, dat was lang geleden. Hoog tijd dus om de sfeer weer op te schuiven. Er vond in WZC Familiehof een modeshow plaats met enkele modellen (werknemers van WZC Familiehof) die gekleed waren zoals in de fifties.
     
  Sint-Anneke strand mosselen eten: mei 2014
Waar kan je beter mosselen eten dan aan ons eigen Antwerpse strand. Er wordt gesmuld en genoten van de eerste tot de laatste minuut.
     
  Jaarfeest ziekenzorg: 24 april 2014
In rijen staan ze aan te schuiven om mee te gaan naar her jaarfeest van ziekenzorg. We kunnen genieten van lekker eten, een leuk optreden en met wat geluk winnen we een prijs met de tombola.
     
  Serres Van Laken: 23 april 2014
Eén dag op het jaar zet het Rode Kruis en de mensen van het leger zich in om rolstoelgebruikers een rondleiding te geven doorheen de Serres Van Laken. De moeite om deel te nemen!
     
  Passfestijn: 16 april 2014
Voor de eerste keer organiseerden we een paasfestijn in WZC Familiehof. Je kon een paasstuk kopen, een gevulde paasmand met chocolade en koekjes, advokaat, paaseieren,… Het was weer een gezellig festijn! Voor herhaling vatbaar.
     
  Met de mannen op café: maart 2014
Op café bij Monique, een begrip in Schelle, waar onze mannen konden strijden voor de eerste plaats in het biljarten of tafelvoetbal.
     
  Vaderdag: 19 maart 2014
Dit jaar hebben we de mannen verrast met een leuke foto van zichzelf, al was het geen normale foto!
     
  Muziekweek 10-14 maart
Activiteiten in het thema van muziek: een quiz, een smulnamiddag, een optreden, een zitdans, …
     
  Spiegeltent: 6 maart 2014
Een spiegeltent zoals in de vroeger jaren streek neer op het kerkplein van Schelle. Een initiatief van de Casablanca-organisatie. Een ideale gelegenheid om erop uit te trekken met onze bewoners voor een gezellige namiddag.
     
  Optreden ‘ de zingende schoenmaker’: maart 2014
Ambiance verzekerd wanneer de schoenmaker komt zingen. Niemand kon op zijn stoel blijven zitten, iedereen kreeg de danskriebels.
     
  Valentijnontbijt: februari 2014
Voor onze koppels in WZC organiseren we een uitgebreid ontbijt op Valentijn om nog eens te kunnen genieten van elkaar én van heel wat lekkers.
     
  Gedichtenweek 27-31 januari 2014
Gedichten aanvullen met kunst, voorgedragen door Betty met als apotheose ons zelf geschreven gedicht ‘ Wandeling doorheen onze dorpen’.
     
  Sjoelen : januari 2014
Een vaste activiteit op onze kalender is het sjoelen. Er wordt keer op keer hard gestreden voor de eerste plaats.
     
  Koekjestaart bakken: januari 2014
Samen iets lekkers maken, beter kan je het nieuwe jaar niet starten.
     
  18 december 2013 : kerstmarkt WZC Familiehof
Iedere 3de woensdag van de maand december organiseren we een kerstmarkt in eigen huis. We verkopen artikelen die onze bewoners gemaakt hebben (decoratie voor in de kerstboom, sjaals,…) en allerlei lekkers.
Van begin tot het einde was onze cafetaria goed gevuld en moesten we overal op zoek naar tafels en stoelen om iedereen een plaats te kunnen geven.
We mogen het zeggen, het was een succes!
Vrolijk kerstfeest voor iedereen!
     
  6 december 2013: Sinterklaas op bezoek
Ook hier in WZC Familiehof wordt Sinterklaas gevierd met chocolade, speculoos, mandarijntjes én met een bezoek van de Heilige man.
In de namiddag werden al de residenten verzameld in de leefruimte, sommige onder hen werden naar voren geroepen door zwarte Piet en moesten een opdracht uitvoeren.
     
  29 november 2013: workshop juwelen maken
Wij hebben het gelukt dat we beschikken over vrijwilligers met gouden handen. Zo hebben we Leopoldine die voorstelt om een workshop te geven voor onze bewoners om hun eigen juweel te maken. AL gauw kwam dit aan de horen van enkele bewoners en was de cursus volgeboekt.
Het was niet altijd makkelijk en af en toe werd er wel eens gevloekt ( en gelachen), maar paar uren later verscheen er op ieder gezicht een glimlach.
De resultaten zijn prachtig! Bedankt Leopoldine!
     
  28 november 2013 : uitstap Van Uytsel
Er is geen betere manier om de kerstsfeer op te snuiven dan een bezoek aan het plantencentrum Van Uytsel te Kontich.
Alles is daar prachtig versierd, je komt ogen tekort. Iedereen heeft er echt van genoten.
     
  19 oktober 2013: jaarmarkt Schelle
Naar jaarlijkse gewoonte trekken we er met onze bewoners op uit en maken we een wandeling over de jaarmarkt, langs de paarden, koeien, schapen, geiten en gaan we in de sportzaal van de gemeenteschool iets drinken.
Ook nu kregen we weer hulp van vrijwilligers, familieleden en personeel. De zon was ons goedgezind en heeft ons droog thuisgebracht.
     
  30 september tem 4 oktober : werelddierenweek
Jaarlijks op 4 oktober is het werelddierendag, naar aanleiding daarvan hebben we in WZC Familiehof een werelddierenweek georganiseerd.
Om de week in schoonheid af te sluiten, trokken we met enkele bewoners van de leefruimte naar de boerderij in Bornem waar we konden genieten van een warme herfstzon, de aanwezigheid van dieren en een drankje achteraf in de cafetaria van de boerderij.
Het was een ‘beestige’ dag!
     
  Interview door de leerlingen van de Sint-Lutgardisschool - 10/09/2013
Zoals ieder jaar kunnen we in de eerste weken van het nieuwe schooljaar rekenen op een bezoek van de leerlingen van het 3de studiejaar van de Sint-Lutgardisschool.
Ze komen enkele van onze bewoners interviewen over hun schooltijd en alles wat daarbij hoort. De verbazing was groot bij de beide generaties.
     
  Uitstap Penneke Volt - 13 augustus 2013
Voor al de inwoners van de Rupelstreek (of Schelle) een gekend begrip : Penneke Volt of de visvijver.
Na een stevige wandeling konden we daar aan het water genieten van de rust, een pint en aangenaam gezelschap. Wat moet eens mens nog meer…
     
  Ijsjesnamiddag - 2 augustus 2013
In augustus hebben we verschillende dagen kunnen genieten van tropische temperaturen.
Voor sommigen onder ons was het net iets te warm was, de ideale moment dus om te smullen van een waterijsje terwijl we met de voeten in een voetbad zitten.
     
  Tour de France - juli 2013
Frankrijk en de Tour werd voor 1 week naar ons WZC gebracht. Onze bewoners maakten lavendelzakjes, fietsten erop los, speelden petanque, genoten van de Franse specialiteiten,…Ze hebben ervan genoten
     
  Bloemschikken - 25 april 2013
Om de tafels in de leefruimte wat op te fleuren, maakte het animatieteam samen met enkele bewoners prachtige bloemstukken. Zo mogen er trots op zijn!
     
  Serres Van Laken - 23 april 2013
De dag dat de tuin van onze (ex-koning) openstaat voor publiek, mogen we niet missen en dus trokken we met onze autocar en enkele bewoners richting Laken. En het moet gezegd, het is daar prachtig! Volgend jaar gaan we opnieuw.
     
  Mosselen eten Sint-Anneke - 20 maart 2013
Het strand van Sint- Anneke met zijn vele cafés en restaurants, het ideale decor voor een uitstap. En dé ideale moment om te genieten van verse mosselen en een goed glaasje!
     
  Vaderdag - 19 maart 2013
Reden genoeg vandaag om onze mannen eens te verwennen. En hoe kan dat beter dan met een glas en wat spelen.
     
  Carnaval bal - 20 februari 2013
Op de tonen van liedjes van ‘de goeie ouwen tijd’, al dan niet verkleed met een pruik en een zonnebril, werd er lustig op rondgedanst!
     
  Valentijnsverwenontbijt - 14 februari 2013
De koppels waarvan 1 of beide partners in ons WZC verblijven, werden uitgenodigd om samen te komen ontbijten naar aanleiding van Valentijn. Het was een gezellig en romantisch gebeuren.
     
  Gezelschapsspelen spelen - 18 januari 2013
Gezelschapsspelen zijn voor groot en klein, ook dat werd weer eens bewezen in ons WZC. De leerlingen van het 5de leerjaar van de Sint-Lutgardisschool te Schelle kwamen onze bewoners vergezellen!
     
  3-koningen zingen - 7 januari 2013
Onze bewoners werden tijdens hun zangstonde bijgestaan door de kleuters van het 1ste en de 3de kleuterklas van de Sint-Lutgardisschool te Schelle.
     
  Kerstfeest Ziekenzorg Schelle - 12 december 2012
Dit was het kerstfeest van ziekenzorg Schelle. Het was een geweldig feest met lekker eten en drinken, een tombela waarbij iedereen een prijs won en een zanger die er een muzikale namiddag van maaakte. Alle residenten hebben ervan genoten!
     
 
Kaas- en wijnnamiddag 22 juni 2012
De bedoeling van een kaas- en wijnnamiddag is om de mensen een gezellige namiddag te bezorgen waarbij onderling sociaal contact en het leren kennen van nieuwe residenten centraal staat. En geef toe, is er een beter manier om dit te doen dan met kaas, wijn en een stukje brood?! - [ klik op foto voor meer foto's ]
     
 

Ijssalon 4 juli 2012
Om onze animatiekas aan te spijzen, organiseren we smulna- middagen. Met deze opbrengsten kunnen we dan tal van dingen realiseren of aankopen waarvan onze bewoners kunnen van genieten.
Vandaag was het thema : ijssalon

     

 

Tour de France 2012
Zoals ieder jaar kunnen onze bewoners die willen, meedoen aan de tour hun kilometers afleggen. Vanaf maandag 2 juli wordt er dagelijks gefietst onder begeleiding van onze kinesisten en animatoren.
Aan het einde van onze tour, op dinsdag 23 juli 2012, worden de kilometers opgeteld en de winnaars bekend gemaakt. - [ klik op foto voor meer foto's ]

     
 

2012

     
 

2012

     
 

2012

     

 

2011

 

 

2010

 

 

Familiefeest 2009
 

 

Pannenkoekenboot 2009
 

 

Uitstap Scherpenstein 2009
 

 

Seniorenfeest 2009
 

 

Uitstap Ziekenzorg
 

[ Bekijk nog meer foto's in ons archief ]


 

 

 

Provinciale Steenweg 323 - 2627 SCHELLE - Tel.: 03 887 00 19 - Fax: 03 877 42 68 - E-mail: familiehof.info@vivaltohome.com